Joan Colom, fotografies 1957-2010 al MNAC

Exposició: Joan Colom, fotografies 1957-2010. Jo faig el carrer. MNAC (del 12 de desembre de 2013 al 25 de maig de 2014)
Una exposició de fotografia amable, propera sense cap necessitat de reivindicar la genialitat de l’autor ni exaltar aquesta activitat com a ART, el seu valor i emoció es fan palès des de les primeres imatges que ens captiven.
És una exposició de fotografia documental, la mostra d’un arxiu. Joan Colom va experimentar i va crear una nova manera de treballar, va ser un renovador del gènera.
Al llarg de les sales gaudeixes per la gran extensió d’imatges i l’interès que et desperten. Qualitat, subtilesa, sensibilitat, gaudi per la vida i per la societat. Cada enquadrament cerca explicar de manera complerta tota la intensitat i extensió del motiu. A mida que anava passant sales i acumulant imatges vaig adonar-me que la mirada de Joan Colom no tenia res de voyeur, no busca l’erotisme, ni mostrar lo sexual, ens mostra persones, humanitat: nens, joves, grans, vells, dones, criatures jugant, dones pregant, turistes, indigents, prostitutes… del barri xino, el raval, la Barcelona baixa però sense paternalisme ni caritat.
Aquesta exposició a més del valor estètic i tècnic també ens serveix per adonar-nos d’on venim i on estem perquè el recorregut circular de l’exposició pot llegir-se també com un cercle continuo.
Felicitats als comissaris Jorge Ribalta i David Balsells i al equip de disseny i muntatge. Jo valoro també que ens mostrin l’entorn de Joan Colom, les seves afinitats i associacions amb el grup El Mussol així com les col•laboracions professionals amb Ignasi Marroyo i altres. Els creadors sempre formen part d’un teixit social amb interessos comuns. L’exposició és molt didàctica.

 

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 02

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 03

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 04

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 05

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 06

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 07

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 08

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 09

Jordi Barba Exposicio Joan Colom 10


Share

Comments are closed.